02 Березня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
ОТБ "Галичина" оновить студії та покращить матеріально-технічну базу

Сьогодні, 2 березня в Івано-Франківську триває друге пленарне засідання двадцятої сесії обласної ради. На порядку денному близько 40 питань.

Серед іншого, депутати підтримали програму розвитку та оновлення матеріально-технічного забезпечення ОТБ “Галичина” на 2018-2022 роки, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Генеральний директор ОТБ "Галичина" Ігор Дебенко зауважив, що існує велика потреба у оновленні техніки, адже наявна апаратура не відповідає сучасним потребам.

"Ми постійно проводимо прямі трансляції різних заходів, однак досі не маємо автомобіля, яким ми можна було дістатись до місця події. Відтак нам постійно приходиться просити його у наших засновників чи організаторів заходу", - зазначив Дебенко.

Гендиректор каже, що також потрібно оновити програмне забезпечення, камери. Також облаштувати студії для нових програм.

Водночас  депутатка Ольга Галабала поцікавилась у Ігоря Дебенка, яким має бути телебачення "Галичина" - комунальним чи приватним. Дебенко зауважив, що таке питання наразі не піднімається, водночас він за максимальну фінансову незалежність телебачення.

Натомість депутат Святослав Никорович висловив гендиректору подяку за рік роботи.

"Під час призначення звучали репліки про можливу необ'єктивність через політичну приналежність. Втім, ми бачимо, що цього немає, а є розвиток і подальні плани", - зазначив Никорович

Схожу думку висливив депутат Черневий. А Михайло Королик зауважив, що приємно бачити на Галичина хороші новини про область і райони, а не тільки негатив, як в багатьох каналів. У підсумку, депутати підтримали це питання.

На п'ять років фінансування програми складатиме 8 мільйонів 280 тисяч гривень. Передбачено розвиток та якісне переоснащення матеріально-технічної бази телеканалу, покращення якості трансляції, якості зображення відеоконтенту та міри доступності відеосигналу для телеглядачів та онлайн-користувачів; розвиток супутникового мовлення,  одержання додаткових ліцензій на багатоканальне мовлення,  збільшення аудиторії телеглядачів по всій території України, облаштування сучасних студій та декорацій, оновлення локальної мережі та файлових серверів, каналу передачі відео-потоку для кращої організації та проведення прямих трансляцій,  забезпечення належними умовами праці та робочим місцем працівників, популяризація та просування бренду телеканалу та інше.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.