02 Березня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті 15 сіл досі не провели конкурс з вивозу сміття

На Прикарпатті Антимонопольний комітет дослідив ринок надання послуг зі збору, вивезення та захоронення твердих побутових відходів.

АМКУ встановлено, що сільські ради 15-ти населених пунктів Тисменицького району не провели конкурс з визначення виконавця на надання послуг з вивезення побутових відходів.

"Проведення конкурсу на визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів стимулює розвиток конкурентного середовища, а також сприяє підвищенню рівня якості даних  послуг. Одним з основних критеріїв, за якими відбувається вибір переможця конкурсу, є, зокрема, вартість надання послуг з вивезення побутових відходів (перевага надається учасникові, що пропонує найменшу вартість надання послуг)", - повідомили у відомстві.

Бездіяльність 15-ти ОМС (селища Єзупіль, с.Драгомирчани, с.Стриганці, с.Рошнів, с.Ганусівка, с.Клузів, Ямницької ОТГ, с.Вільшаниця, с. Марківці, с.Побережжя, с.Підлужжя, с.Довге, с.Стебник. с.Клубівці, с.Пшеничники) Тисменицького району, яка полягає у не проведенні конкурсу з визначення виконавця на надання послуг з вивезення побутових відходів на території сіл, що їй належать, містить ознаки порушення, передбаченого частиною першою статті 15 Закону України „Про захист економічної конкуренції”, у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, які призвели до недопущення конкуренції на ринку надання послуг з вивезення ТПВ.

Івано-Франківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало 15 сільським та селищним радам визначити виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на конкурсних засадах, як це передбачено чинним законодавством.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.