02 Березня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті близько 30 га лісів за документами чагарники

1 березня в Державній екологічній інспекцї в Івано-Франківській області пройшло розширене засідання колегії.

Серед іншого учасники колегії заслухали звіт щодо лісового господарства області, пише Бліц-Інфо.

За словами першого заступника начальника держекоінспекції Ігоря  Яківчука, за минулий рік вони провели 120 перевірок ведення лісового господарства. 

"В нас є величезні проблеми, які потребують особливої уваги: це природно-заповідний фонд місцевого значення і облагроліс. Чотири з половиною мільйони збитків ми нарахували тільки по Надвірнянському райагролісі. Хто їх буде відшкодовувати? Окрім того в нас на території області існують природно-заповідні об'єкти місцевого значення. Болючий приклад - Тлумач. Ми приїхали на перевірку, нарахували за самовільну рубку на території 456 тисяч  гривень збитків. Площа об'єкту була 12 га, зараз якщо є 8, то добре", - наголосив заступник.

Окремо Яківчук звернувся до заступниці голови ОДА щодо інвентеризації лісів.

"В області є необліковані близько 30 тисяч гектарів лісів. В основному це Богородчанський і Рожнятівський район. Ліси на території сільрад рахуються чагарниками. Тож треба провести інвентеризацію і передати ці ліси громадам. Не розумію, як голова сільради не зацікавлений у цих лісах. В документах написано, що це чагарник, а насправді це хороший ліс",- запевнив чиновник.  




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.