02 Березня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті через сильні морози обмежать планові вимкнення світла

У зв’язку зі значним зниженням температури повітря з 1 до 5 березня на всій території області енергетики прийняли рішення обмежити планові вимкнення для проведення ремонтних робіт. Ремонтні роботи відновлять, коли потепліє.

Рішення прийняли зважаючи на те, що багато з мешканців мають електроопалення або ж користуються електрообігрівачами та бойлерами. Сповіщення про планові вимкнення, що приходять на телефони споживачів, викликали у них хвилю занепокоєння, але енергетики запевняють, що світло не вимикатимуть, адже відсутність електроенергії навіть на короткий час при низьких температурах матиме вкрай негативний вплив на прикарпатців, які опалюють оселі за допомогою електроенергії. Енергетики розповідають, що планові вимкнення, про які інформують споживачів у повідомленнях, були заявлені за 10 днів до дати планового проведення, коли даних про таке істотне зниження температур не йшлось, але відповідно до внутрішніх нормативів підприємства навіть планові перемикання, що передують плановим вимкненням, не можна проводити при температурі повітря нижче 10 ͦ морозу.

"Споживачі повинні розуміти, що планові вимкнення – це не примха та не економія. Це потрібні заходи, – розповідає Володимир Бондаренко, заступник технічного директора енергокомпанії. – Ми планово вимикаємо електроенергію лише тоді, коли знаємо, що десь на лінії є пошкодження, яке з часом, якщо його не виправити, може призвести до аварійних ситуацій. І, як наслідок, матимемо знеструмлення більшої кількості споживачів на більш тривалий час, а зусиль на відновлення електропостачання може витратитись в рази більше".

Крім цього, виконання робіт в умовах низьких температур значно ускладнюється для енергетиків. Тож найближчими днями бригади виконуватимуть виключно аварійні роботи, якщо такі виникатимуть.

"Морозна погода минає майже без аварійних вимкнень, – розповідає Богдан Сойчук, начальник оперативно-диспетчерської служби компанії. – Поодинокі вимкнення, які ставались протягом тижня, були спричинені обривами проводів. Обладнання трансформаторних підстанцій працює без ускладнень і добре реагує на низькі температури. Тому навіть аварійних вимкнень, сподіваємось, буде небагато".

Планові ремонти електромереж відновлять після підвищення температури повітря, яке, за даними синоптиків, очікують уже з початку наступного тижня.

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.