13 Лютого 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Для прикарпатських корів закупили 150 тисяч вакцин від вузликового дерматиту

Сьогодні, 13 лютого в Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області відбулась прес-конференція з питань підсумків роботи минулого року.

Начальник ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський зауважив, минулого року фахівці Держпродспожитслужби області провели понад 522 тисячі досліджень, інформує Бліц-Інфо.

Окрім того на Прикарпатті минулоріч було виявлено три випадки африканської чуми. Один з них у дикій фауні та ще два у сільському господарстві - Цуцилові та Торговцях.

"На Прикарпатті минулого року через африканську чуму було вилучено 123 голови свиней. Відтак прикарпатцям за це відшкодовано 172 тисячі гривень. Ще 134 тисячі залишаються не відшкодованими", - каже посадовець

За словами Романа Гурського, відшкодування здійснюється за резервні кошти місцевих бюджетів. Чиновник зауважив, що найближчим часом в Україну може зайти нова епідемія - вузликовий дерматит великої рогатої худоби. Цьому можна запобігти, тож наразі вже закуплено 150 тисяч вакцин. Передбачається, що у ризику зараження є Донецька, Луганська, Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька та інші області.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.