12 Лютого 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Франківка звинувачує патрульну у крадіжці врятованих під час пожежі тварин

Два десятки тварин і птахів загинули у пожежі в Івано-Франківську, що трапилась у червні минулого року. Кількох - вдалося врятувати.

Власниця квартири, утримувала їх у затісному приміщенні та жахливих умовах. Тоді у вогні вціліли лише два песика та кішка з кошеням. Їх взяли до себе небайдужі люди. Волонтери розповідають, тварини були у жахливому стані.

Втім, власниця квартири так не вважає. Після пожежі жінка написала 10 скарг у прокуратуру на патрульних, які приїхали на виклик. Мовляв, в неї викрали тварин. До слова, ними вона торгувала на "п'яному" та через інтернет. Про це в мережі розповіла франківська патрульна Олена Біла, інформує кореспондентка Бліц-Інфо. 

А коли прокуратура не відкрила справу проти патрульної за нібито викрадених тварин жінка подала на прокурора до суду. Наразі відбулось перше судове засідання.

"Черепахи, птахи, криски, шиншили, коти -- всі загинули. Всі. Тепер ця жінка звинувачує мене та волонтерів у крадіжці її виживших собак. Я сказала про той факт, що ця жінка погрожувала мені прокуратурою, оскікільки дізналася, що я служу в поліції. Але мене це не лякає. Права тварин на життя -- це важливо для мене. Я врятувала більше сотні собак від таких збоченців. Я поважаю природу. І мені прикро за такий суд. Прикро за таку збоченку, яка хоче утримувати тварин в банках, розповсюджувати їх як товар. Без документів. Без умов утримання...То абсурд, що збоченці йдуть в суд та звинувачують мене та волонтерів у крадіжці. Якщо суд не розуміє, що ми сучасні люди і тварин також мають права -- то мені шкода таких людей", - пише патрульна.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.