06 Лютого 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Антимонопольний комітет зобов'язав прикарпатські ради "зрівняти" оренду для аптек

Антимонопольний комітет виявив непоодинокі випадки прийняття райрадами та міськрадами рішень, які встановлюють нижчу орендну плату для комунальних аптек, аніж для приватних.

На думку АМКУ, таким чином "надаються переваги окремим суб’єктам господарювання у здійсненні їх господарської діяльності". Відтак,  аби стрияти конкуренції на ринку лікарських засобів адміністративна колегія Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України надала районним та міським радам Івано-Франківської області обов’язкові для розгляду рекомендації:

вжити заходів щодо встановлення рівних умов здійснення господарської діяльності для всіх суб’єктів господарювання незалежно від форми власності, які є учасниками регіональних ринків роздрібної торгівлі лікарськими засобами;

запровадити прозорий та недискримінаційний підхід до встановлення орендних ставок за використання нерухомого майна спільної власності територіальних громад.

Про результати розгляду рекомендацій органи місцевого самоврядування зобов’язані повідомити відділення у 30-ти денний термін, інформує прес-служба ІФ ТВ АМКУ.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.