01 Лютого 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Двоє прикарпатських суддів попалися на порушенні антикорупційного законодавства

Працівники управління захисту економіки в Івано-Франківській області Нацполіції склали відносно осіб адміністративні протоколи, серед них і двоє працівників «феміди».

Упродовж січня 2018 року поліцейські виявили 25 фактів порушення Закону України «Про запобігання корупції». Серед порушників закону були також виявлені і двоє суддів. Один придбав автомобіль, вартість якого перевищує 180 тисяч гривень, а другий продав транспортний засіб, отримавши понад 100 тисяч гривень. Відповідно до норм Закону України "Про запобігання корупції" вони повинні були у 10-ти денний термін повідомити НАЗК про суттєві зміни у своєму майновому стані, але "забули" це зробити. 

Відносно вказаних суддів були складені адмінпротоколи про вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за які передбачена ч. 2 ст. 172-6 (Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані) КУпАП.

На даний час вказані протоколи скеровано на розгляд суду.

Якщо громадяни володіють інформацією про факти вчинення посадовими особами корупційних дій, вони можуть звертатись до управління захисту економіки за адресою:
м. Івано-Франківськ, вул. Богдана Лепкого, 28, за телефоном 067-342-72-45, або на електронну пошту if@ekon.np.gov.ua




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.