12 Січня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті готові зустріти зиму

Сьогодні під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка в режимі відео-конференції відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
На засіданні проаналізовано дії центральних та місцевих органів влади під час ускладнення погодних умов в Україні 17-18 грудня минулого року. Зокрема, зазначалося, що тоді у чотирьох областях України негода спричинила масові затори на дорогах та погіршення транспортного сполучення.  

Як зауважив Г.Зубко, причиною тому стала неефективна організація роботи та координація діяльності таких служб як Укравтодор, Укртрансбезпека, ДСНС та Національна поліція, а також органів місцевого самоврядування.

Щодо Прикарпаття, то завдяки упереджувальним діям органів управління та сил цивільного захисту області, Івано-Франківщина успішно пройшла випробування викликами минулорічної грудневої стихії.

«Під час ускладнення погодних умов у грудні 2017 року обласною державною адміністрацією був створений штаб з реагування на надзвичайні ситуації на автодорогах області у зимовий період 2017-2018 років та затверджений його персональний склад. Для кожного з відповідальних осіб визначено конкретні завдання. Вважаю, завдяки злагодженим діям усіх служб ситуація на території області була контрольованою», – підкреслив голова ОДА Олег Гончарук.

З огляду на прогнозоване синоптиками ускладнення погодних умов в Україні у січні, віце-прем’єр-міністр доручив керівникам областей розробити регіональні плани реагування на випадок погіршення температурних режимів та сильних опадів. При цьому особливу увагу Геннадій Зубко звернув на проведення профілактичних робіт. Як-от здійснення аналізу технічного стану транспортних засобів на підприємствах, перевірки наявності персоналу, підсипних матеріалів, справності снігоочисної техніки, кількості транспорту, який може бути залучений до відповідних робіт у комунальних та інших підприємствах, готовності розгортання штабів і пунктів обігріву при пониженні температури повітря тощо. 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.