07 Грудня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Обласну екоінспекцію не пустили на Бурштинську ТЕС для перевірки рівня викидів

Вперше в історії БТЕС туди не впустили фахівців екоінспекції – це пряме порушення законодавства. Рішення не впускати інспекторів прийняв центральний офіс ДТЕК, яка належить Рінату Ахметову.

Комісія обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади заслухала інформацію щодо перевірки роботи Бурштинської ТЕС ,пише курс.

Нагадаємо, у червні Івано-Франківська обласна рада прийняла звернення до керівництва держави щодо необхідності перевірки умов приватизації Бурштинської ТЕС ПАТ "Західенерго" та виконання інвестиційних зобов’язань ТОВ "ДТЕК".

За словами голови комісії Тараса Виноградника, за попередніми результатами не повною мірою виконана інвестиційна угода за договором купівлі-продажу акцій ПАТ "Західенерго".

Представник обласної прокуратури Віталій Гоголь повідомив, що, за інформацією Фонду держмайна, жодних порушень щодо відчуження пакету акцій не виявлено.

За його словами, несуттєві порушення виявила інспекція Держпраці і підприємство обіцяло їх усунути.

Заступник начальника Держекоінспекції в області Богдан Чукор розповів, що на Бурштинській ТЕС екоінспекцію не допустили до перевірки.

"Цього року мала бути проведена перевірка з 17 жовтня, але Бурштинська ТЕС не допустила Держінспекцію до перевірки. Всі документи були їм направлені. Вони сказали що до перевірки готові, але їм сказали з центрального офісу не допускати. Це пряме невиконання умов закону", – зазначив Чукор.

Представник Бурштинської ТЕС пояснив, що рішення про недопуск до перевірки прийняв центральний офіс. Таке ж рішення було прийнято офісом ще щодо двох ТЕС у Західній Україні.

"Комісію треба допустити. У вас стоять три труби, з яких йдуть викиди в повітря. Люди це бачать, викладають фото наслідків в Інтернет, потім ці історії обростають своїми домислами",  підсумував голова комісії Тарас Виноградник.

Нагадаємо, ПАТ "ДТЕК Західенерго" є одним із найбільших українських виробників електроенергії та тепла. Електроенергія, вироблена компанією, постачається українським споживачам та на експорт до країн Європи. До складу "ДТЕК Західенерго" входять: Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС і Добротвірська ТЕС, а також сервісні підприємства Галременерго, Львівенергоспецремонт, Львівенергоавтотранс, Західенергопостач.

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.