13 Жовтня 2017    джерело:     розділ: Кадр дня
У Франківську відкрили відремонтовану вулицю Тринітарську (фото)

13 жовтня в Івано-Франківську відбулося урочисте відкриття вулиці Тринітарської.  Провулок розташований поблизу міської Ратуші. Він прилягає до центральної площі Ринок та слугує переходом від Галицької вулиці до Шеремети.

Після реконструкції вулиця стала повністю пішохідною, дорогу тут уклали в один рівень з раніше пішохідною частиною, пише Фіртка.

Автентичну непошкоджену "трилінку", якою до цього була встелена Тринітарська, зберегли та переклали заново.

 

 

Нині тут розміщені виключно торгові центри та заклади громадського харчування. Перед тим, як затіяти реконструкцію, фахівці комунального департаменту вислухали пропозиції місцевих підприємців та мешканців. Згодом виробили спільну концепцію реставрації старовинної вулиці.

Сюди ж встановили аналогічну австрійську бруківку, яку знайшли під шаром асфальту на вул. Лесі Українки. Доповняють вулицю доріжки з гранітного каменю, який послужить, як і "трилінка", не один десяток років.

 

 

Вартість капремонту сягає понад мільйон гривень. За аналогічним проектом відбудеться ремонт паралельної Станіславської вулиці.

 

Крім того на вулиці встановили дощівку та зовнішнє освітлення, яких досі не було. Завершальними штрихами Тринітарської стали зручні вуличні меблі та декоративні дерева.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.