04 Жовтня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті на незаконному збагаченні попалися депутат і секретар міськради

Івано-Франківською обласною радою розглянуто подання прокурора прокуратури Івано-Франківської області.

 

До дисциплінарної відповідальності притягнуто керівника обласного комунального підприємства «Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації».

 

Посадовець порушив вимоги статті 36 Закону України «Про запобігання корупції» - протягом 30 днів після призначення на посаду не передав в управління іншій особі ТзОВ «Західтехінвентаризація», де він є засновником.

 

Згідно із статутом товариства, предметом діяльності є технічна інвентаризація, паспортизація та оцінка житлових і нежитлових будівель і споруд, інших об’єктів державної, колективної та приватної власності, незалежна оцінка майна та нерухомості.

 

Також, як повідомяє ГПУ, у співпраці представників Всеукраїнський рух проти політичної корупції "Під контролем" та Прокуратура Івано-Франківської області під час опрацювання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено невідповідності даних щодо задекларованої вартості майна, а саме: житлових будинків, машин, земельних ділянок, грошових та інших активів депутата Івано-Франківської міської ради, з наявною податковою інформацією, на загальну суму майже 7 млн. грн.

 

Аналогічні невідповідності встановлено у декларації секретаря Коломийської міськради, на загальну суму 6,3 млн. грн.

 

За фактом набуття вказаними особами у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, розпочаті кримінальні провадження за ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення), досудове розслідування у яких на даний час триває.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.