03 Жовтня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті медсестра допомагала лікарю користуватися банкоматом та викрала в нього більш як 12 т

Снятинський районний суд затвердив мирову угоду між лікарем ЗПСМ Белелуйської амбулаторії та медсестрою, яка кілька місяців присвоювала гроші з його банківської картки.

Як з'ясувалося в суді, лікар не вмів користуватися карткою і банкоматом. Тому ще у 2015 році передав свою зарплатну картку ПриватБанку та повідомив пін-код до неї своїй підлеглій медичній сестрі Белелуйської амбулаторії, щоб та допомагала йому знімати зарплату, пише курс.

До серпня 2016 року медсестра виконувала умови домовленості – знімала гроші та віддавала лікарю.

Потім протягом серпня-вересня 2016 року жінка зняла із банківської карти кошти, які були нараховані за липень того ж року, і передала лікарю 6000 грн, а 2000 грн залишила собі.

Як йдеться у вироку, медсестра недодавала лікарю зарплату по кілька тисяч за місяць аж до лютого 2017 року. Загалом, присвоїла собі до цього часу 12 322 гривні.

Обвинувальний акт надійшов до суду з угодою про примирення між потерпілим та підозрюваною, за якою домовились, що медсестрі призначається покарання в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850,00 гривень.

Суд затвердив мирову угоду, визнав медсестру винною у шахрайстві та призначив їй покарання у вигляді 850 грн штрафу.

До речі, на момент винесення вироку, йдеться в судовому рішенні, обвинувачена вже безробітна.

 



Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.