13 Вересня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Екс-голову франківського адмінсуду Петра Черепія позбавили прав за п’яну їзду

Богородчанський районний суд виніс постанову у справі колишнього голови Івано-Франківського окружного адміністративного суду Петра Черепія, якого патрульні спіймали п'яним за кермом.

9 червня близько опівночі поблизу Івано-Франківського окружного адміністративного суду патрульні зупинили "Mercedes-Benz", яким керував екс-голова цього суду Петро Черепій у нетверезому стані, пише КУРС.

У судове засідання, яке було призначено на 8 вересня, Петро Черепій не з’явився, хоча був повідомлений про його проведеня.

Суддя Битківський вивчив матеріали справи, до яких були долучені протокол про адміністративне правопорушення та відео з нагрудних камер патрульних. У протоколі йдеться, що Петро Черепій керував автомобілем з явними ознаками алкогольного сп’яніння, від проходження огляду на факт вживання алкоголю на місці та в медичному закладі відмовився.

Суддя також переглянув відеозапис, наданий працівниками патрульної поліції, на якому водій відмовляється від медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

Враховуючи це, суддя визнав Петра Черепія винним та призначив штраф у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Петро Черепій протягом 10 днів після винесення постанови може її оскаржити в апеляційному суді Івано-Франківської області.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.