13 Вересня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Новий "пасічнянський міст" будуватиме київська фірма, яку пов'язують з екс-регіоналом Продивусом

Вчора завершився прийом документів учасників щодо будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вулиці Хіміків-Надрічна.

 

 

Чотири фірми-учасники, які подалися, проходили перевірку документації: дві київські фірми (ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МСУ-2" та ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МОСТОБУДІВЕЛЬНИЙ ЗАГІН № 112"), одна місцева (ТОВ ПБС) та фірма з Азербайджану АЛКЕ ІНШААТ САНАЙЕ ВЕ ТІДЖАРЕТ.

 

Вимоги до учасників тендеру були доволі чіткі: учасники тендеру мали надати довідки щодо наявності матеріально-технічної бази, засобів механізації, інструментів та обладнання для виконання робіт, що є предметом закупівлі. Також надати довідку про працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід для виконання робіт, що є предметом закупівлі. Крім того, учасники торгів зобов’язані надати копії договорів про виконання аналогічних робіт з будівництва мостів, виконані протягом 5 років вартістю не менше 150 млн грн, пише фіртка.

 

Перевірку пройшли лише дві фірми: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МСУ-2" та ТОВ ПБС, які і взяли участь в аукціоні.

 

Як йдеться на сайті, Рrozorro, початкова ціна складала 206 600 000 грн.

 

Перемогу здобула фірма “Мостобудівельний загін №112”, яка запропонувала ціну в 120 мільйонів грн. (на 78 мільйонів 822 тисячі 433 гривні 40 копійок менше від своєї початкової ставки). 

 


Нагадаємо, фірма “Мостобудівельний загін №112” пов’язана з екс-регіоналом Володимиром Продивусом.

 

Довідково:

Продивус Володимир Степанович - екс-нардеп-"регіонал" Верховної Ради України VII скликання. Голова ради директорів корпорації "Прем'єр-фінанс". Голова наглядової ради ПАТ "Мостобуд". Відомий боксер - дворазовий чемпіон УРСР. Президент Федерації боксу України. Член Виконкому Міжнародної Асоціації Аматорського Боксу (AIBA). Президент промоутерської ліги "Зірки професійного боксу України". Почесний президент футбольного клубу "Нива" (Вінниця).

Серед київських проектів компанії - міст Метро, ​​міст ім. Патона, Парковий, Дарницький, Московський і Південний мости. Також компанія вела мостобудівні проекти в регіонах України та закордоном: мостові споруди на автобані Київ-Одеса, мости в російському Заполяр'ї, на БАМі, у В`єтнамі, Лівані, Анголі, Сирії, Туреччині, Афганістані тощо.

 

Вже через місяць після оголошення результатів, переможець зможе приступити до виконання робіт. За попередніми даними, спорудження цього об’єкта планують завершити до вересня 2019 року. 

 

Наразі, як повідомляє начальник Управління капітального будівництва Роман Галіпчак, триває перевірка документації тендерним комітетом. Ця процедура займе 10 днів, опісля - ще 20 - час на оскарження. Лише після дотримання цих часових меж та процедур замовник зможе приступити до укладання договорів, а переможець - до виконання.

 

Нагадаємо, будівельні роботи запланували у три етапи: 1) Будівництво транспортної розв’язки на Надрічній, 2) будівництво вулиці Хіміків, 3) зведення самого моста.

 

Нещодавно голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації підписав розпорядження "Про затвердження проектної документації на будівництво моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв'язки в районі вул. Хіміків – Надрічна в Івано-Франківську".

 

Як йдеться у розпорядженні, документацію розробляла фірма "Львівський будівельний холдинг". Згідно документу, довжина моста складе 324 метри. На мості передбачено дві смуги руху по 3,75 метри кожна. Тривалість будівництва - 25 місяців.

 

Сама ж проектно-кошторисна документація будівництва моста коштувала Франківську 602,9 тис грн., ще 97,6 тис. заплатили за експертизу проекту.

 

А тим часом франківці вже обрали для мосту назву. Для цього на сайті міської ради створили спеціальне голосування. Понад 50 % голосів підтримали назву – «Галицький».

 

Нагадаємо, для початку будівельних робіт місто має 50 млн гривень. Камінь під будівництво нового моста заклали ще у травні минулого року.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.