12 Вересня 2017    джерело:     розділ: Суспільство
У Франківську на півроку арештували чоловіка, що зірвав та потоптав державний прапор

Вчора, 11 вересня колегія суддів Судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Івано-Франківської області розглянула у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу заступника прокурора на вирок Івано-Франківського міського суду.

Судом першої інстанції встановлено, що обвинувачений 37-річний Вадим Савчук у березні цього року зірвав прапор України з ТЦ "Вопак", кинув його на землю, потоптав ногами і скоював інші непристойні дії, тобто вчинив публічну наругу над Державним Прапором України, інформує прес-служба Апецяційного суду.

Тоді, чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.338 КК України та призначено йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 (п’ятдесят ) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 ( вісімсот п’ятдесят ) грн.

Колегія суддів апеляційну скаргу прокурора задовольнила, врахувавши тяжкість злочину, його суспільну небезпеку, постановила новий вирок.

За демонстративну зневагу до Державного Прапора України Савчуку призначено більш суворе покарання за ч.1 ст.338 КК України у виді арешту строком на шість місяців.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.