11 Серпня 2017    джерело:     розділ: Суспільство
Прикарпатський національний університет – переможець конкурсу програми ЄС Еразмус +

30 університетів України працюватимуть над поліпшенням освітніх програм у шести сферах. Робота здійснюватиметься у межах восьми проектів, які перемогли на конкурсі Програми ЄС Еразмус+ напряму «Розвиток потенціалу вищої освіти з 2017 року».

Вперше в історії Програми Темпус та Еразмус+ до фінансування рекомендувався проект, в якому саме український університет – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника – виступає як грантоотримувач і координатор проекту. До проекту також залучені інші українські організації та університети з Кіпру, Іспанії та Польщі. Його команда  працюватиме над модернізацією педагогічної вищої освіти та інноваційних інструментів навчання і викладання. Про це повідомляється на офіційному сайті МОН України.

Інші 7 проектів координуватимуть університети  країн-членів Програми Еразмус+, серед яких Німеччина, Італія, Румунія, Естонія, Іспанія, Словенія, а партнерами виступатимуть вищі навчальні заклади з Австрії, Бельгії, Болгарії, Кіпру, Естонії, Франції, Німеччини, Італії, Латвії, Литви, Нідерландів, Польщі, Румунії, Словенії, Іспанії, Швеції, Великобританії, Вірменії, Грузії, Ізраїлю, Казахстану, Молдови, Монголії, Узбекистану, В'єтнаму.

Серед партнерів-переможців з України є Міністерство освіти і науки України, Національне агентство з забезпечення якості вищої освіти, ДУ «НМЦ «Агроосвіта» та інші організації.

Проекти спрямовані на покращення освітніх програм у сферах технологій, біоінженерії, екології, менеджменту, логістики та агропромисловості. Окрім цього, вони запроваджуватимуть сучасні методи навчання і викладання та  поліпшуватимуть співпрацю вишів із бізнесом і державою. У їх межах також  створюватимуться інноваційні центри на основі обміну досвідом з країнами-членами і партнерами програми Еразмус+.

Загалом на конкурсі було відібрано 149 проектів, загальна вартість яких близько 7,5 млн євро. У їх реалізації візьме участь 41 українська організація.

Довідково

Напрям Розвиток потенціалу вищої освіти (CBHE) є окремим компонентом міжнародного виміру програми Еразмус+, за яким Європейський Союз надає підтримку проведення реформ у сфері вищої освіти. У рамках трьох конкурсів у період з 2014 р. до 2017 року Програми Еразмус+ напряму Розвиток потенціалу вищої освіти від України було подано 355 проектів, з яких 24 проект відібрано до фінансування. 68 вищі навчальні заклади України є партнерами таких проектів, з яких 1 є координатором-грантоотримувачем. Сума виділених грантів Європейським Союзом на партнерства проектів складає більш як 15 млн євро.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.