11 Серпня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Прикарпаття поглиблюватиме співпрацю з румунами у галузі охорони здоров’я

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка зустрілася із представниками румунської делегації у складі заступника голови Марамурешської повітової ради Іоана Денкуша і генерального директора міжнародного аеропорту Марамуреш Доріна Буда.

Метою візиту іноземних гостей на Прикарпаття стало поглиблення співпраці у галузі охорони здоров’я, зокрема, обговорення питань реалізації спільних проектів у рамках транскордонного співробітництва.

За словами Марії Савки, між Івано-Франківщиною та Марамурешем вже давно налагоджені добросусідські відносини. Тож дана зустріч, на думку управлінця, стане поштовхом для активізації співпраці і у медичній сфері.

«Ми надзвичайно цінуємо ті партнерські стосунки, які сьогодні існують між областю та повітом Марамуреш, - зазначила Марія Савка. – Переконана, що сьогодні нам, окрім обміну досвідом, є чому повчитися один в одного. Тож, сподіваємося, що дане співробітництво сприятиме вирішенню багатьох спільних проблем в охороні здоров'я, зміцнить двосторонні відносини, дасть поштовх для розвитку нових взаємозв’язків».

Варто додати, що спільні проекти стосуватимуться альтернативного лікування. Співфінансування складатиме 10 відсотків від загальної вартості проекту.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.