09 Серпня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті три пляжі відповідають санітарним вимогам

В Івано-Франківській області моніторингом охоплено три пляж: озеро м. Івано-Франківська, пляжі в с. Паляниця ТзОВ «Буковель» та  ТзОВ «ПАРКТУР», які облаштовані на штучних ставах та відкриті для купання відпочиваючих в липні 2017 року.

 

З метою нагляду фахівцями Івано-Франківської міськрайонної філії у липні місяці з міського озера відібрано 8 проб води для дослідження за мікробіологічними показниками та проведено 32 лабораторні дослідження за фізико-хімічними показниками, інформує прес-служба "Івано-Франківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

 

Крім того, фахівцями Надвірнянської міськрайонної філії із штучних ставів в с. Паляниця відібрано 6 проб води для дослідження за мікробіологічними показниками та проведено 42 лабораторні дослідження за фізико-хімічними показниками. Всі результати в межах норми.

 

Фахівці нагадують, що не можна вважати пляжем будь-яке місце на березі водойми. Офіційні пляжі перед відкриттям та протягом сезону перевіряють на безпеку. Це і дослідження якості води, і упорядкування території. Адже неперевірене місце для купання може нести загрозу здоров’ю.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.