17 Липня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Яремче та Буковель планують з'єднати 15-кілометровою канатною дорогою

На черговій сесії обласної ради депутати затвердили схему планування території Івано-Франківської області: транспортні магістралі, видобуток природних ресурсів, індустріальні центри, вузькоколійки, розвиток рекреації та багато іншого.

 

Схема планування території області – це основний містобудівний документ регіонального рівня, необхідний для розробки соціально-економічних програм як області в цілому, так і кожного району зокрема, пояснює заступник начальника управління архітектури та містобудування ОДА Ігор Шевчук, пише ГК.

 

Однією з пропозицій розробників схеми планування території Івано-Франківщини є створення канатної дороги між Яремче та Буковелем на висоті 25 метрів. Необхідність її будівництва пояснюють тим, що нині дорога Мукачево-Львів сильно завантажена, тож для поліпшення ситуації на ній і пропонують збудувати 15-кілометрову канатку.

 

Також, територією Івано-Франківщини передбачений транспортний коридор міжнародного значення «Європа-Азія» – автомагістраль, що починається у Франкфурті і закінчується в Алма-Аті. Прикарпаттям ця дорога пройде від Вишківського перевалу через Долинський, Рожнятівський, Калуський і Галицький райони з виходом на Тернопіль. Інша автомагістраль планується у крітському напрямку, вона з’єднає Балканський регіон з Мінськом.

 

Ще один аспект розвитку транспортного сполучення – перспектива будівництва залізничної колії, яка відповідатиме міжнародним стандартам. Вона йтиме майже паралельно існуючій і зв’язуватиме Варшаву та Бухарест.

 

На перетині транспортних артерій будуть формуватися транспортні вузли, де передбачається будівництво різного виду обслуговуючих об’єктів, логістичних центрів, об’єктів виробництва та відпочинку. Одним з пріоритетних напрямків розвитку області є відкриття міжнародного переходу в Шибене Верховинського району на територію Румунії.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.