14 Липня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Минулої доби у двох іванофранківців шахраї видурили 7 тисяч гривень

Щоразу винахідливі ошуканці придумують різноманітні способи, щоб виманити гроші у довірливих громадян.

 

Або на допомогу рідним, які нібито потрапили у халепу, або довіряють лже-працівникам банків і розповідають свої персональні дані банківських карток, або перераховують кошти за віртуальний товар на Інтернет-сайтах або придумують інші причини аби спантеличити потерпілих, вивести їх із рівноваги і скористатись з їхнього стану.

 

Минулої доби жертвами шахраїв стали 60-річна та 29-річний жителі Івано-Франківська. Зловмисники, використовуючи шахрайську схему, видурили в потерпілих близько 7 тисяч гривень, інформує прес-служба Нацаоліції в Івано-Франківській області. 

 

За схемою «телефонний дзвінок від нібито працівника банку» під приводом підключення акції та розблокування банківської карти шахраї дізналися банківські реквізити персональних даних та зняли з рахунків заявників вказану суму.

 

Цього ж дня, за допомогою до правоохоронців звернувся 28-річний франківчанин. За словами чоловіка, невідома особа заволоділа її грошовими коштами в сумі 2800 гривень.

 

В ході слідчих дій було встановлено, що потерпілий вирішив придбати собі велосипед. Чоловік через інтернет-мережу "ОЛХ" знайшов розміщене повідомлення про продаж транспортного засобу. Зв'язавшись із псевдопродавцем, заявник переказав вказану суму, як передоплату за товар. Але після того зв'язок із продавцем обірвався.

 

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення осіб-шахраїв та місця їх перебування.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.