14 Липня 2017    джерело:     розділ: Суспільство
Франківські батьки називають своїх дітей незвичними іменами

За цей рік в Івано-Франківську вже зареєстровано 1487 дітей. Украй незвичних імен, як в інших областях, скажімо Айфон, Комп’ютер, Ангел, у нас немає.

Про це зазначає заступник начальника івано-франківського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Наталія Козубаш.

«Зате чимало імен іноземного походження: Джисур, Мартін, Габрієла, Рожден, Монака, Домініка, Сем, Теона, Мірра, Арман, Магдалена, Аран, Камелія, Сільвія. Частина дітей із незвичними іменами — діти від шлюбів наших жінок з іноземцями. Також є зареєстровані діти, в яких обоє батьків іноземці. Серед них діти з афроєропейських родин, де мати і батько навчаються у івано-франківських вишах. Та називають дітей іноземними незвичними для українців іменами і просто жителі Івано-Франківська. Для когось — це данина моді, хтось називає дітей іменами героїв численних іноземних серіалів, ще в когось батьки чи родичі закордоном і придумують діткам імена з тих країн, де вони працюють та живуть», — зазначає заступник начальника івано-франківського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Щоправда, за словами пані Козубаш, називають дітей і старовинними або рідковживаними іменами: Ярема, Демян, Семен, Варвара, Тереза, Стефанія, Гордій. Із них можна виділити давньослов’янські: Тівер, Світодар, Вогнедар, Златослава, А найпоширенішими іменами за останній рік в Івано-Франківську стали Анна й Олександр. Ще хлопчиків часто називають Матвіями, Марками, Андріями, Тимофіями, а дівчаток—Янми, Анастасіями, Надіями, Вероніками, Софіями, пише “Експрес“.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.