11 Липня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Американці проти франківців: завтра розпочинається перший футбольний Кубок "Крила Дружби"

Завтра, 12 липня розпочинається перший футбольний Кубок "Крила Дружби". У турніри візьмуть участь юніорські команди з Івано-Франківська ("Тепловик-ДЮСШ №3"), Коломиї ("Карпати"), Калуша (ФК "Калуш") та "Спілки української молоді" (США). Матчі відбудуться у трьох містах, а вже в суботу, 15 липня, на стадіоні "Рух" у Франківську - офіційне закриття турніру. З цієї спортивної нагоди міський голова Руслан Марцінків та голова Івано-Франківської федерації футболу Тарас Клим провели прес-конференцію.

Як зазначив голова Івано-Франківської федерації футболу Тарас Клим, завдання турніру полягає у популяризації футболу серед юнацтва та зміцненню дружніх стосунків між командами не тільки з різних міст, але й країн і навіть континентів. Тому крім спортивної складової турнір матиме й культурну: американська команда відвідає кращі туристичні та історичні місця Прикарпаття, вивчить традиції краю. Разом з футболістами з США до Франківська прибуде й туристична група, яка супроводжуватиме хлопців протягом турніру. Поміж тим гості з гуманітарною місією відвідають дитячий будинок в Калуші.

Міський голова Руслан Марцінків наголошує, що такого рівня змагання вкрай важливі та допоможуть розширити міжнародні зв’язки. «Сподіваємось, Кубок стане гарною спортивною традицією і з часом лише розширить свої горизонти. А юні футболісти зможуть не лише позмагатись у гарній грі, але й попри різні мови та країни стати справжніми друзями», - підкреслив голова.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.