10 Липня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Прикарпатців просять потерпіти з оформленням біометричних паспортів

Громадянам, які не планують подорожувати за кордон у найближчі місяці, у міграційній службі радять не стояти у чергах, а зачекати кілька тижнів та оформити документи у значно більш комфортних умовах.

Через високий попит на закордонні паспорти можливі затримки строків видачі оформлених документів – повідомив на своїй сторінці у Facebook Василь Гультайчук, головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю Управління ДМС в області.

У зв’язку із ситуацією, яка склалася довкола оформлення та друку паспортів громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм, хочемо повідомити наступне, – написав він. – Станом на 5 липня 2017 року в Україні оформлено понад 4 млн біометричних паспортів для виїзду за кордон, з них маже 1,7 млн оформлено у 2017 році. Через поєднання двох факторів – сезонне зростання попиту та ажіотаж, пов’язаний із запровадженням безвізового режиму України з ЄС, починаючи з травня, попит на закордонні паспорти різко зростав. Вже сьогодні підрозділами міграційної служби, центрами надання адміністративних послуг оформлюється понад 22 тисячі замовлень на добу, що приблизно удвічі більше, ніж в аналогічний період минулого року”.

Зі свого боку, Державне підприємство «Поліграфкомбінат «Україна» у ці дні максимально збільшило свої виробничі потужності – на 35 %, що дозволило у червні 2017 року на замовлення Державної міграційної служби виготовити та персоналізувати 300 тис. документів. Це втричі більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, пише Репортер.

Підвищений попит та різке збільшення кількості оформлюваних документів можуть спричиняти тимчасові затримки у видачі паспортів. Дізнатися про стан оформлення та друку документа можна за допомогою електронного сервісу на офіційному веб-сайті ДМС України, дані сервісу оновлюються тричі на день.

За прогнозами попит на закордонні паспорти має знизитися вже у другій половині липня – на початку серпня (як це відбувається щороку наприкінці туристичного літнього сезону), тому громадянам, які не планують подорожувати за кордон у найближчі місяці, у міграційній службі радять не стояти у чергах, а зачекати кілька тижнів та оформити документи у значно більш комфортних умовах.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.