10 Липня 2017    джерело:     розділ: Економіка
Фонд держмайна повторно виставив на продаж "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод"

Фонд держмайна України повторно виставив на конкурс 99,5%-й пакет акцій ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" з тією ж початковою ціною - 33,92 млн гривень, після того, як 6 липня не зміг затвердити переможця конкурсу в зв'язку із забороною адмінсуду на відчуження акцій товариства.

 

Про це повідомляє Фіртка з посиланням на Інтерфакс-Україна.



Згідно з оголошенням в газеті "Відомості приватизації", повторний конкурс відбудеться 22 серпня. Умови конкурсу не змінилися: збереження основних видів діяльності підприємства, оновлення основних фондів (модернізація ливарного виробництва, верстатного парку для обробки металу, ковальсько-пресового обладнання) відповідно до затвердженої покупцем не пізніше шести місяців з моменту придбання пакета програми.



Статутний капітал ПрАТ становить 19,56 млн гривень, номінал акції - 0,25 гривень.



На попередній конкурс подано дві заявки, в тому числі від міськради Івано-Франківська. Однак участь у конкурсі взяла лише міськрада. Напередодні конкурсу Окружний адмінсуд Києва забезпечив позов фізособи до Кабміну і ФДМ, заборонивши фонду здійснювати будь-які дії з підготовки, організації та проведення конкурсу з продажу підприємства.

 

Читайте також: Івано-Франківська міська рада так і не змогла купити "Локомотиворемонтний завод"



З огляду на це, після завершення конкурсу приватизаційна комісія одноголосно прийняла рішення не затверджувати його результати.



У ФДМ висловили припущення, що ймовірною причиною того, що другий учасник конкурсу не прибув на нього, стали судові рішення про заборону приватизації, які супроводжували конкурс з самого початку.

 

"Переможець конкурсу постраждав від неправомірних дій тих, хто не зацікавлений в його прозорій приватизації", - вважають у фонді.



Івано-Франківський ЛРЗ - одне з небагатьох підприємств в переліку фонду, яке виставлялося на продаж вперше.



Прес-служба ФДМ також повідомила, що 7 липня фонд подав апеляційну скаргу на рішення адмінсуду. Згідно описової частини рішення адмінсуду, заявник вважає заниженою ціну, по якій завод виставляється на конкурс.



Івано-Франківський ЛРЗ заснований в 1866 році. Основна спеціалізація - ремонт колісних пар і формування нових, а також виготовлення автомотрис.



У 2016 році завод незначно скоротив чистий дохід відповідно до попереднього року - до 48,88 млн гривень, чистий прибуток склав 0,02 млн гривень проти 0,2 млн гривень.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.