06 Липня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті не вистачає підручників для 4-7 класів

На колегії ІФ ОДА чиновники заслухали інформацію про підсумки 2016–2017 навчального року та хід підготовки до нового 2017–2018 навчального року.

За словами керівника департаменту освіти ІФ ОДА Віктора Кімаковича, найболючішою є проблема з чисельністю дітей та з самими навчальними закладами, пише Фіртка.

«В цьому році ввели 19 навчальних закладів в експлуатацію. За минулий рік створено три опорні школи. Сьогодні має бути ухвалене рішення про створення ще однієї, до кінця року очікується створення ще трьох», - зазначив Кімакович.

Очільник Департаменту освіти каже, що за останні роки змогли закупити понад 30 автобусів. Також Віктор Кімакович зазначив, що коштом державного та обласного бюджету вдалось замінити понад 1000 комп'ютерів по області.

Втім голова ОДА Олег Гончарук поцікавився забезпеченістю підручниками учнів 4 та 7-х класів. Наразі забезпечені підручниками близько 80% школярів з цих класів.

За словами Кімаковича, наразі потрібно до 300 тисяч гривень на один район.

«Для району це непідйомна сума. Тому, будь ласка, давайте мобілізуємо роботу народних депутатів. На місцеві бюджети розраховувати не можна», - зазначив Олег Гончарук.



Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.