06 Липня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Івано-Франківська міська рада так і не змогла купити "Локомотиворемонтний завод"

Івано-Франківська міська рада стала переможцем конкурсу з продажу пакетів акцій ПрАТ "Локомотиворемонтний завод".

 

Про це сьогодні на засіданні виконавчого комітету повідомив міський голова Руслан Марцінків, пише Фіртка.

 

Проте, за його словами, через пів години після оголошення результатів конкурсу комісія скасувала своє рішення.

 

"Бо не було у нас конкурентів і тому вирішили провести конкурс повторно. У нас в державі і далі все робиться по телефонному дзвінку з високих кабінетів", - прокоментував міський очільник.

 

Руслан Марцінків каже, що міська рада і в наступному конкурсі позмагається за завод. Дата проведення нового конкурсу наразі невідома.

 

А ми нагадаємо, що Кабмін затвердив цілий ряд фіксованих умов для продажу підприємства. Зокрема, завод повинен зберегти основний вид діяльності, вчасно сплачувати податки та збори, оновити основні засоби та провести модернізацію виробництва.

 

Чи стане в міста коштів на купівлю заводу - невідомо. Як кажуть фахівці, попри початкову ціну об'єкта у 33,92 млн грн. ціна купівлі може досягнути 50 мільйонів. Крок проведення аукціону - 340 тисяч гривень.

 

При цьому статутний капітал товариства становить 19,56 млн грн. Після придбання заводу на його модернізацію необхідно ще 40-60 мільйонів гривень.

 

Також у підприємства існує заборгованість перед бюджетом у розмірі 151,5 тис. грн. та борги по виплаті заробітної плати – 2 479,0 тис. грн.

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.