04 Липня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Через борги у Франківську понад вісім тисяч сімей залишились без субсидій

З кожним роком все більше франківців оформляють субсидії на оплату комунальних послуг. Так, станом на 1 травня вже 45 тисяч 834 франківці оформили субсидії.

Зокрема, тільки за п’ять місяців у Франківську вже нараховано субсидій на 262 352 тис грн. Про це сьогодні, 4 липня на щотижневій оперативній наразі у міського голови розповів директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Чиновник зазначив, що з 2015 року працює спрощена система надання субсидій. Тож тепер для того, щоб отримати субсидію необхідно принести тільки два документи. Відтак її перерахунок на наступний рік проводиться автоматично.

А вже з травня цього року відбулися чергові зміни. Донедавна субсидія визначалася виходячи з нарахованих доходів без урахування податку з доходів фізичних осіб за попередній календарний рік.

«Та відтепер її призначаєть виходячи із середньомісячного сукупного доходу осіб без урахування податку з доходів фізичних осіб за чотири квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія. А субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива - виходячи з розміру доходу за попередній календарний рік», - повідомив Семанюк.

Якщо раніше субсидії призначали на цілий рік, то зараз – тільки до квітня. Також є зміни щодо призначення субсидій. Зокрема, якщо у вас автономне опалення - її призначають з 16 жовтня до 15 квітня. Для тих же, хто користується централізованим опаленням,  субсидія й надалі призначатиметься на період з 1 жовтня до 30 квітня.

Чиновник акцентував, що зараз субсидії не призначатимуть мешканцям, якщо у них є заборгованість за два місяці. Зокрема, зараз вже 8 тисяч 765 домогосподарств в Івано-Франківську знаходяться без субсидій.

«З травня призначений перерахунок за невитрачену субсидію, тож люди масово почали звертатися до нас. Це потрібно зробити до 1 вересня. Також радимо їм своєчасно оплачувати послуги та слідкувати за тим, щоб не було заборгованості», - зауважив Семанюк.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.