21 Квітня 2017    джерело:     розділ: Суспільство
В Івано-Франківську відбувся семінар із діагностування та лікування імунозалежної патології

За сприяння Міністерства охорони здоров’я України, Національної академії медичних наук України, Українського товариства фахівців з імунології, алергології та імунореабілітації, громадської організації «Прикарпатське товариство терапевтів», департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації, 20 квітня, на базі готелю «Надія» відбувся семінар «Нові підходи до діагностики і лікування імунозалежної патології».

Фахівці терапевтичного спрямування, алергологи, імунологи, ревматологи, ЛОР-спеціалісти, лікарі загальної практики сімейної медицини з Івано-Франківська, Києва, Львова зібрались, щоб окрім алергозів обговорити ті захворювання, які можуть супроводжуватися алергічними реакціями внаслідок лікування, перебігу патології у сучасних умовах.

«Зараз люди почали вживати велику кількість продуктів харчування, які містять в собі так звані алергени та займаються самолікуванням, при  тому поєднують багато препаратів, які неможна комбінувати. Внаслідок чого ми отримуємо неочікувані реакції на медикаменти», - зазначає голова ГО «Прикарпатське товариство терапевтів», завідувач кафедри внутрішньої медицини №1, клінічної імунології та алергології імені академіка Є.М.Нейка Роман Яцишин. Професор також додає, що за рахунок самолікування лікарі спостерігають атиповий перебіг захворювання, тому фахівці різних спеціальностей повинні обговорити проблеми, які стосуються кожного профілю. 

За його словами, в природі не існує пацієнта, який хворіє виключно на одну недугу, більшість з них має дві-три патології. Тому в таких випадках дуже важливо лікарям різних спеціальностей знаходити консенсус у лікуванні такого хворого і говорити на одній медичній мові.

Під час семінару присутні заслухали доповіді, які стосувались інфекційно-алергічних васкулітів, магнійдефіцитних станів у вагітних і невагітних, деяких аспектів терапії у пацієнтів з алергічним ринітом, імуномоделюючого потенціалу фітотерапії, сучасних підходів до діагностики лікування кропив’янки та запальних захворювань органів малого тазу у жінок репродуктивного віку. Також йшлося і про вірусно-бактеріальні пневмонії та загострення ХОЗЛ: антибіотики, протизапальні препарати – вплив на імунітет.

Про сучасні підходи до діагностики та лікування алергічного риніту та бронхіальної астми розповіла кандидат медичних наук, позаштатний спеціаліст ДОЗ ОДА з алергології Маріанна Деркач.

Після закінчення семінару відбулось засідання Українського товариства фахівців з імунології, алергології та імунореабілітації і громадської організації «Прикарпатське товариство терапевтів» на якому обговорили проблемні питання з реімбурсації лікарських середників.  




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.