21 Квітня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
У Франківську студенти з різних міст навчатимуться акторської майстерності

Сьогодні, 21 квітня, відбулася прес-конференція в Івано-Франківському облмуздрамтеатрі. Ростислав Держипільський розповів про організацію Весняної школи акторської майстерності.

Учнями школи стануть 15 старшокурсників театральних вузів. Триватиме навчання для театралів протягом трьох днів, пише гк.

“У нас обширна програма: це і лекції, і знайомство з театром. На навчання був конкурс. Адже на 15 місць претендував 51 студент”- розповідає головний режисер франківського театру Ростислав Держипільський

Директор і художній керівник Київського національного академічного театру оперети, а заразом і голова Національної спілки  еатральних діячів, яка організовує школу, Богдан Струтинський переконує: “Театр це сильна і потужна інституція, яка може змусити думати громадськість та навіть чиновництво інакше”.

Навчатимуться у школі як українці так представники інших країн. “Географія мене здивувала і порадувала. Учасниками школи стали молоді люди з Дніпра, Києва, Івано-Франківськата навіть Молдови”,- ділиться Держипільський.

“Кожен день розписаний з 9 ранку до 11 вечора. Це і спілкування з режисерами, лекції, екскурсії Франківськом. Нам потрібно як можна більше театрів- партнерів, яким став для нас Івано-Франківський театр”,- переконує режисер та член НСТД Станіслав Жирков.

Богдан Струтинський жартує: “У нас в країні відбувається децентралізація, от і актори з Києва приїхали до Франківська. Можливо хтось з учнів залишиться працювати у театрі, адже Ростислав Держипільський постійно шукає нових акторів”.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.