20 Березня 2017    джерело:     розділ: Кримінал
В Івано-Франківську шахраї видурили майже 100 тисяч гривень, які зібрали для лікування онкохворої ди

До Івано-Франківського відділу поліції звернулася 36-річна мешканка одного із околичних сіл, яка розповіла, що на її мобільний телефон зателефонував невідомий та сказав, що є керівником однієї із приватних фірм.

Чоловік повідомив, що він дізнався про онкозахворювання її племінника і готовий на лікування переказати гроші. Але попросив реквізити рахунку. Жінка вказала номер картки "Укрсиббанку", після чого через декілька днів виявила, що з рахунку було знято грошові кошти в сумі близько 97 тисяч гривень, пише СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

За цим фактом відомості внесені в Єдиний реєстр досудового розслідування за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Наразі правоохоронці проводять заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння шахрайств та вкотре звертаються до громадян з проханням не довіряти конфіденційні дані своїх банківських карток незнайомим співрозмовникам.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.