20 Березня 2017    джерело:     розділ: Суспільство
Яна Зінкевич: Команда Госпітальєрів з Івано-Франківська є найсильнішою

Сьогодні, 20 березня, на Прикарпаття приїхала командир легендарного підрозділу «Госпітальєри» Яна Зінкевич.

Мужня дівчина-волонтер, яка організувала один з кращих парамедичних підрозділів, які рятують життя наших бійців на передовій зустрілась з мешканцями Прикарпаття, інформує кореспондент Бліц-Інфо

Перш за все Яна розповіла про історію створення батальйону. За словами волонтера, Госпільєрів вирішили створити після перших боїв.

"Я на той момент не мала такого досвіду, проте мала сильне бажання допомогти. Запросила американських парамедиків, щоб нас навчили. Зараз через батальйон пройшли понад 300 людей. Половина з них це професійні лікарі, які беруть на час ротації відпустки. Зараз ми працюємо в Авдіївці, Марїнці та секторі М. Зараз ми знаходимося там де є наші військові. До нас звертаються командири і ми їдемо туди де гаряче", - розповідає госпітальєрка.

Також Госпітальєри проводять щомісяця вишколи. Через соцмережі набирають бажаючих пройти медичний вишкіл та навчають по міжнародній натівській системі парамедичної допомоги.

Окремо Яна Зінкевич наголосила на ролі франківських госпітальєрів.

"Госпітальєрська команда є Франківська є найсильнішою в батальйоні і дуже невтомною. Основна допомога, яка йде в батальйон проходить через франківських госпітальєрів", - каже Зінкевич.

Варто зауважити, що сьогодні командирка Госпітальєрів зустрінеться з франківськими медиками та студентами медуніверситету, щоб загітувати долучатися до батальйону і допомогати воїнам на місцях.

Окремо Яна Зінкевич подякувала фрнаківцям за допомогу у ркемонті медичного автомобіля.

"Ваші містяни відгукнулися на наше прохання і зібрали необхідну суму на ремонт Ельки і за кілька днів вона повернеться на позиції рятувати бійців. Це дуже важливо для нас", -каже Зінкевич. 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.