20 Березня 2017    джерело:     розділ: Кримінал
Троє "підприємців" на Прикарпатті через фіктивні фірми відмили понад 4 млн грн

У п’ятницю, 17 березня, за клопотанням органів досудового розслідування змінено запобіжний захід із застави на тримання під вартою учаснику організованої групи, яка відмила доходів на 4 млн 881 тис грн.
Двом його спільникам раніше суд також обрав запобіжний захід у вигляді застави на загальну суму майже півмільйона гривень.

Як повідомлялось, в ході розслідування кримінального провадження щодо організованої групи у сфері оподаткування  встановлені факти фінансових операцій з безготівковими коштами, які надійшли на рахунки фіктивних підприємств, спрямовані на приховання та маскування злочинного походження цих грошей та володіння ними через перерахування з одного рахунку на інший, а також володіння та використання коштів, одержаних внаслідок фіктивного підприємництва.

Учасники злочинної групи з листопада 2015 року по квітень 2016 року створили та придбали ряд суб'єктів підприємництва з метою прикриття своєї незаконної діяльності та незаконних дій, у результаті чого підприємствами реального сектору економіки сформовано податковий кредит з податку на додану вартість,  що  заподіяло  велику  матеріальну  шкоду державі в розмірі  711 тис грн.

Зловмисникам повідомлено про підозру за ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів , одержаних злочинним шляхом) , ч. 3 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.



Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.