17 Березня 2017    джерело:     розділ: Суспільство
За креативність одного з прикарпатських міст візьмуться міжнародні експерти

Місто Косів, що на Івано-Франківщині, отримає стратегію розвитку культури та креативних індустрій.

Міжнародні експерти розроблять для міста конкретний план дій в рамках програми "Креативні міста та регіони", пише УП.Культура.

Косів став одним із шести міст-фіналістів конкурсного відбору, повідомляє прес-служба програми "Культура і креативність" ЄС і Східного партнерства.

Вид на Косів. Фото: carpathy.nadvirna.com

Переможців обрали серед 84 заявок. Крім українського Косова, стратегії розвитку культурного сектора отримають міста Сісіан (Вірменія), Свєтлогорськ (Білорусь) та Орхей (Молдова), а також регіони Мцхета-Мтіанеті (Грузія) і Шамкір(Азербайджан).

Як повідомили в прес-службі програми, розробка програми розвитку триватиме протягом березня-вересня 2017-го.

Креативний центр Хата-майстерня на Косівщині
 


Ініціатором участі Косова в програмі була міська мерія, яка мотивувала свій інтерес прагненням зберегти та адаптувати традиційну культуру регіону до викликів сучасного світу.

У своїй заявці косовська влада акцентувала увагу на унікальних місцевих ремеслах і фестивалях, а також двох розташованих поблизу креативних центрах: "Хата-Майстерня" і "Дідова хатчина".

Будучи популярним курортом у другій половині ХІХ ст. – першій половині ХХ ст., Косівщина має потенціал знову повернутись на туристичну мапу Східної Європи, переконані апліканти.

Креативний центр "Дідова хатчина". Фото: фейсбук-сторінка проекту



Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.