04 Березня 2015    джерело:     розділ: Всі новини
ОДА вивчає можливість відкриття представництва Івано-Франківської області у Словаччині

Для відновлення транскордонного співробітництва і зростання рівня залучення іноземних інвестицій в розвиток економіки області потрібно налагодити чітку координацію дій всіх служб та відкривати свої представництва за кордоном. Таку точку зору 3 березня у коментарі представникам ЗМІ висловив голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук.

«Потенційні інвестори в цих представництвах можуть отримати важливу інформацію про інвестиційні можливості нашої області, контакти та умови створення спільних підприємств, – зауважив Олег Гончарук. – Ми відкриті для інвесторів і готові їм у цьому сприяти».

За словами очільника області, останнім часом представники облдержадміністрації відвідували дипломатичні представництва України в Словацькій республіці з метою налагодження тісної співпраці та відновлення міжрегіонального співробітництва з цією країною. «Міжрегіональне співробітництво є одним із пріоритетних напрямів діяльності обласної державної адміністрації, – відзначив Олег Гончарук. – Завдяки узгодженій діяльності із центральними органами виконавчої влади з питань розв’язання актуальних проблем управління і міжгалузевої взаємодії, співпраці з місцевою владою, інститутами громадянського суспільства досягаються позитивні зміни у соціально-економічному розвитку області. Проте, для подальшого розвитку економіки та соціальної сфери, на наше переконання, є необхідність в активній співпраці із словацькими партерами з метою використання досвіду Європейського Союзу для вирішення проблемних питань інституційного розподілу повноважень органів влади, дерегуляції господарської діяльності».

У цьому напрямку, облдержадміністрація має намір відновити міжрегіональне співробітництво між Пряшівським краєм Словаччини та Івано-Франківською областю.

Окрім того, у квітні в місті Кошице відбудеться словацько-український бізнес-форум, в якому візьме участь понад 200 словацьких фірм. Представники бізнес-кіл нашої області теж запрошені до участі в цьому на цьому форумі.

Сьогодні ж напрацьовуються контакти щодо реалізації різних проектів в галузі страхової медицини, відновлювальних джерел енергії, переробки сільськогосподарської продукції тощо.

Водночас, пошуком інвестицій за кордоном, як відомо, займаються не лише загальнодержавні структури, а й представництва областей. Приміром, у Братиславі працюють такі представництва Казахстану, Білорусії та інших країн.  

«Облдержадміністрація сьогодні активно вивчає можливість відкрити таке представництво у Словацькій республіці. На наше переконання, це ще більшою мірою сприятиме розширенню двосторонньої співпраці у торговельно-економічній, науково-технічній, гуманітарній та інших сферах», – резюмував Олег Гончарук.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.