04 Березня 2015    джерело:     розділ: Всі новини
В Івано-Франківську мешканці погодилися не перешкоджати забудовнику взамін за квартири

Мешканці вулиць Підгірянки-Височаної погодяться на будівництво шестиповерхівки у своєму дворі, якщо забудовник дасть їм квартири.

Під головуванням першого заступника міського голови Івано-Франківська Зіновія Фітеля відбулося засідання робочої групи щодо врегулювання конфлікту між ПП «Санліт-Захід» та мешканцями вулиць Підгірянки-Відкритої, пише курс.

У межах цих вулиць забудовник планує спорудити шестиповерховий будинок. Наразі у дворі знаходяться громадські вбиральні, сарай та три гаражі. Щоб розпочати новобудову, ці споруди доведеться знести.

На засіданні робочої групи мешканець будинку по вулиці Марійки Підгірянки, 23а Вячеслав Кобза відзначив, що мешканці навколишніх будинків давно чекають на нові квартири. Оскільки, за генпланом там передбачене будівництво, і люди знають, що їхні квартири підпадають під знос.

«Люди 30-40 років чекають ту квартиру просто, просто дайте їм. Зрозуміло, що люди хочуть якнайбільше, але з людьми можна говорити», - сказав Кобза.

Виконавчий директор ПП «Санліт-Захід» В. Дейчаківський пояснив, що фірма надаватиме квартири у дві черги. Спершу отримають квартири п’ять сімей, відтак – решта незадоволонених будівництвом. Однак мешканці на такі умови не погодилися: сказали, що дозволять розпочати будівництво після того, як отримають квартири (в інших будинках компанії).

Також Дейчаківський пообіцяв вирішити проблему з громадськими вбиральнями.

«Є два шляхи вирішення – це шлях перенесення і шлях каналізувати квартири, які на сьогодні ще не каналізовані», - сказав представник забудовника.

Перший заступник міського голови Зіновій Фітель порадив забудовнику домовлятися з людьми.

«Йдіть до людей. Не люди до вас, а ви до людей», - звернувся він до представника забудовника.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.