30 Вересня 2014    джерело:     розділ: Всі новини
Цими вихідними в Івано-Франківську покажуть "Мармулядову пожежу"

Цих вихідних, 4-5 жовтня, на площі Ринок в Івано-Франківську відбудеться гастрономічне кулінарне свято "Станиславівська мармуляда".

Свято проходитиме в обласному центрі Прикарпаття вперше і участь у ньому візьмуть заклади гроадського харчування міста та області, а також гості з інших міст України.

Як розповіли організатори, спочатку дійство планувалося як оремий фестиваль, однак у зв'язку із подіями в країні, "Станиславівську мармуляду" вирішили провести в рамках "Свята Хліба", пише Фіртка.

"Фестиваль "Станіславська мармуляда" планувався, як самостійний захід. Але в силу певних обставин нам прийшлося об’єднатися. У зв’язку з цим програма фестивалю і  кількість учасників була зменшена. Відповідно, ми менше представимо, аніж нам хотілося показати", - розповів один із організаторів заходу Віталій Качкан.

Однак, іванофранківцям і гостям міста орагнізатори пропонують цікаву програму. Зорема, родзинкою свята стане зварена під відкритим небом у казані мармуляда, яку майстри готуватимуть за давнім Станиславським рецептом.

Також усі присутні зможуть на власні очі побачити театралізоване дійство із відтворенням подій, які відбулися у 1868 році і спричинили пожежу в Станиславові, а також дізнаються про роль мармуляди в цій подіїі і як в місті була створена перша пожежна команда.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.