03 Серпня 2012    джерело:     розділ: Кримінал
Нові кримінальні справи Анатолія Диріва - кандидата від Об'єднаної опозиції по 86 округу

В інтернеті з’явилось багато повідомлень про те, що від об’єднаної опозиції до ВРУ намагається потрапити та сховатися за депутатським мандатом криміналітет Анатолій Дирів, на прізвисько "Борис-скот" або "Дира". Звучали звинувачення, що за його просування керівники обласного штабу об’єднаної опозиції Івано-Франківської області - Шкварлюк та Шлемко отримали гроші. Вони в свою чергу, називають це передвиборчими технологіями.

 

Але, як кажуть диму без вогню не буває… Після публікації інформації, що надійшла до редакції правди.іф через гарячу лінію, почало надходити дуже багато інформації, що викривають постать цього горе-політика з усіх сторін. 

І про його доньку "мажорку", яка їздить на розкішних мерседесах в Києві, і про факти незаконного привласнення землі (цитуємо: "А скільки землі, А. Дирів накрав з державної власності у Рожнятівському р-ні селі Гриньків урочище Шумляче! З Держлісгоспів було переписано незаконно все на приватну власність!"), зясувалося прізвище ще одного "покровителя" Диріва - М.Казимишин (заступник начальника УМВС) (тут стає зрозуміло, чому факти кримінальних справ так важко отримати!!!). 

Детальний пошук минулого теперішнього голови райради взагалі відкриває чорні сторінки: Анатолій Дирів ще з 90-х років у Львові входів до ОЗГ займався рекетом та обігом наркотиків, крадіжками авто. За деякими коментарями на сайтах - був у шістках у Ореста Завинського "Завині" після вбивства останього «Дира» зник з горизонту. Це все інформація на рівні чуток та кулуарних розмов, але впевнені, буде дуже цікавою для наших читачів. Чи вірити чи ні, кожному вирішувати самостійно. 

Проте найцінніше, що нарешті небайдужі правоохоронці з Івано-Франківської області пролили світло на цю «непересічну», добре відому їм постать. Виявляється, Дирів проходив одразу по декільком кримінальним справам про шахрайство, корупцію, вимагання групою осіб у великих розмірах, хуліганстві.

Із найлегших правопорушень скоєних ним можна назвати притягнення до адміністративної відповідальності за корупцію відповідно до адміністративного протоколу №5 від 30-09-2011 року за ч.2 ст.172-2 Кодексу про адміністративні правопорушення України. За цією статтею Дирів А. поніс покарання у вигляді штрафу (від 1700 грн. до 8500 грн.) за порушення встановлених законом обмежень щодо використання службових повноважень та пов’язаних з цим можливостей з одержанням за це неправомірної вигоди у зв’язку із прийняттям обіцянки/пропозиції такої вигоди для себе чи інших осіб.

Також, відповідно до інформації з джерела в правоохоронних органах Івано-Франківщини, Диріва А. притягали до відповідальності в Долинському РУГУ МВС Івано-Франківської області за хуліганство та вимагання (дві заяви, повідомлення про злочин №213, №213 ), причому поєднані зі спричиненням тілесних ушкоджень громадянам.

Замість завершення розслідування кримінальних справ відносно Диріва А., за вказівкою керівництва, матеріали 22.01.2011 року передано з органів МВС … в інші органи (супровідний лист №11-05-0480-01),причому обидві справи в один і той самий день.Така технологія добре відома, коли потрібно «по тихому» відвести переслідування від особи, або тримати певну особу на «повідку» під ризиком кримінального переслідування.

Калуським РУГУ Івано-Франківської області Диріва А. було притягнуто до відповідальності за ДТП з його вини, що спричинило шкоду здоров’ю громадянам, але справу йому вдалося «зам’яти».

Також відповідно до найсвіжішої інформації УМВС в Івано-Франківській області Диріва А. притягнуто до відповідальності за ч.4 ст.189 КК України, вимагання вчинене організованою групою, за яке передбачене покарання від 7 до 12  років. Але з цією справою відбуваються якісь таємничі речі. Декілька джерел достовірно підтверджують її наявність, але чомусь хід цієї справи декілька місяців назад сповільнився і інформація про неї почала «підчищатись».

Аналогічна інформація є про вчинення Дирівим А. розкрадання «повеневих» коштів, про яку повідомлялося у попередній публікації, яка також активно маскується. 

Нагадаємо, що раніше про Анатолія Диріва стала відома така інформація: 

Будучи людиною нахабною, самовпевненою та егоцентричною, заручившись підтримкою діючої влади (регіоналів) через їхніх емісарів на Франківщині, отримавши фінансування своєї діяльності, організував підкуповування керівників обласної організації політиної партії «Фронт Змін» та «Батьківщина».
 
Зокрема, Дирів отримав фінансування від підприємця Новицького Р.М. (колишнього голови Рожнятівської РДА), яки дав 50 тис доларів Шкварлюку (керівник обласної організації ФЗ) та та 50 тис доларів Шлемку (керівник обласної організації Батьківщини) за підтримку Диріва.
 
Новицький Р.М. та його брат Новицький М.М. на даний момент є підприємцями, мають друкарню МПП «Таля» (смт Брошнів-Осада, вул.Шкільна, 2 код 20540365), володіють в смт. Рожнятів ресторанним комплексом (збудований на «повеневі» кошти), а також фірмою «Україна, у Харкові, яка виготовляє фальшиві ліки від раку (плацебо).
 
Дирів не приховує, що заручився підтримкою влади: «від влади у мене зелене світло». Окрім того, підприємці фактично курують тіньовий штаб Партії Регіонів в районі. За неперевіреною інформацією саме вони допомогли йому із кримінальною справою в обмін на повну лояльність до Партії Регіонів. 
 
Однією із найрезонансніших кримінальних справ є кримінальна справа, що була порушена по факту незаконного заволодіння бюджетними коштами, що були виділені на ліквідацію повені. Ця кримінальна справа дуже ретельно приховується і детальну інформацію про неї отримувати дуже важко.
 
У липні 2010 року на Івано-Франківщині сталось лихо – катастрофічна повінь. Для подолання її наслідків, владою державного і обласного рівня було спрямовано кошти до постраждалих регіонів, зокрема Рожнятівського району Івано-Франківської області. Однак, значну частину коштів місцевою владою не було використано за призначенням.
 
Зокрема, голова Рожнятівської районної ради Дирів Анатолій Борисович, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою з Дирівом І.І., використовуючи підконтрольне йому ТОВ «Спец-буд-плюс 33» (засновником якого він був та над яким зберіг контроль), заволодів бюджетними грошовими коштами, виділеними для ліквідації наслідків повені. Таким чином, Дирів А.В. вчинив злочин, передбачений ст. 191 КК України.

У провадженні Івано-Франківського міського суду знаходиться кримінальна справа по обвинуваченню Диріва Ігоря Івановича у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. За наявною інформацією, відносно Диріва А.Б. було порушено кримінальну справу, але, за допомогою корупційних зв’язків у правоохоронних органах Івано-Франківської області, йому вдалося уникнути кримінальної відповідальності.
 
NEWS.IF.UA



Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.