14 Грудня 2009    джерело:     розділ: Суспільство
Пластуни провели спартакіаду

Протягом двох днів в Івано-Франківську уже всьоме проходив один з найбільших пластових заходів «Спартакіада», організований Івано-Франківським осередком Пласту. Змагання, котрі були присвячені 67-й річниці створення Української Повстанської Армії, тривали протягом 12-13 грудня і зібрали навколо себе близько сотні пластунів старшого віку з усіх куточків України.

Метою акції, окрім популяризації здорового способу життя, було вкотре згадати велику Українську визвольну боротьбу та надати можливість юнацтву відчути командний дух.

У заході взяли участь 4 дівочих та 8 хлоп’ячих команд старшої вікової категорії. Серед учасників були пластуни зі Львова, Івано-Франківська, Рівного, Києва, Луганська, Тернополя та ін.

По приїзді учасників змагань в перший день, окрім традиційної реєстрації та поселення, відбувся Андріївський творчий вечір, на якому і було проведене жеребкування команд. Також спеціально для гостей виконували пісні пластуни Святослав Феденько та Богдан Звір.

Наступного дня у манежі Коледжу фізичного виховання та спортзалі ЗОШ № 25 проводилися ігри з чотирьох видів спорту, а саме: футбол, волейбол, баскетбол та гандбол.

Переможцями Спартакіади стали команда хлопців «Орден Залізної Остроги» та дівоча команда «Червоні Маки».

На закритті змагань, з вітальним словом до пластунів виступив директор видавництва «Лілея-НВ» пл. сен. Василь Іваночко.

Як зазначив комендант пластової «Спартакіади» Петро Шкутяк: «Засадничим моментом є те, що спорт є одним з важливіших напрямків виховання в Пласті, саме тому франківські пластуни взяли на себе відповідальність на проведення заходу. Таким чином ми вшанувати пам'ять тих вояків УПА які віддали своє життя за власну державу».




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.