23 Жовтня 2007    джерело:     розділ: Культура
Нове літературне видання

В Івано-Франківську було представлено новий для України літературний часопис «Золота доба», який місцем своєї прописки має місто Київ. «Золота доба» твориться в переважній більшості студентами Києво-Могилянської академії, які й представляли його.
Спеціально до такої нагоди – знайомство Івано-Франківська з новим для його книгарень літературним виданням, для журналістів було організовано прес-конференцію, на якій творці журналу могли детально розповісти про нього. Журнал складається з двох частин – літературної та публіцистичної. Літературна частина називається «Барвиста торба» і містить вірші та прозу, все решта є публіцистикою – статті, рецензії на музику і кіно, літературна та мистецька критика, інтерв’ю. Проте першочергово, як зазначають творці журналу – базовою тематикою для «Золотої доби» є все ж літературна частина. Своєю цільовою аудиторією творці журналу називають дуже широкі кола населення і кажуть, що читати часопис буде цікаво абсолютно всім недурним людям. В публікаціях часопису автори намагаються уникати агресії та чорнухи.
Перший офіційний номер «Злолотої доби» з’явився в липні цього року. Це був перший номер, але перед тим було випущено стартовий випуск – нульовий, як його називає редколегія. Існує також російськомовна версія журналу в якій публікуються російськомовні молоді автори. Назва часопису була запропонована теперішній редколегії безпосередніми власниками журналу, іншим українським виданням, яким є «Зброя і полювання».
Якщо раптом трапляється так, що номер затримується, то причиною затримки є перш за все фінансові проблеми. З наступного номера його творці планують більше увани приділяти візуальному оформленню номера, побільшає малюнків, фотографій та ілюстрацій. На сьогодні в журналу існує своя сторінка в Інтернеті, а скоро планується створити сторінку ЖЖ.
Редколегія складається з 10 членів. «Всі хто працює в цьому часопису роблять свою роботу на ентузіазмі, бо видання є некомерційним».
«Золота доба» виходить у кількості 1000 примірників. Часопис можна виписати, а в Івано-Франківську, ще й придбати у книгарні видавництва «Лілея-НВ», яке, до речі, виступило ініціатором запросити редакційну колегію «Золотої доби» до Івано-Франківська.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.