ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


"Маєток Святого Миколая"

18.12.2006
21:29
ОДА
Суспільство
У Косівському районі презентували проект "Культурно-духовний туристично-мистецький комплекс "Маєток Святого Миколая". Від імені голів облдержадміністрації та обласної ради учасників проекту привітали заступник голови облдержадміністрації Романія Постолянюк та заступник голови облради Юрій Романюк. На презентацію прибули представники із 12 областей України. А також взяли участь голова державної служби туризму і курортів міністерства культури і туризму України Анатолій Пахля та народний депутат України Євген Гірник, місцева влада, жителі сіл Черганівка та Смодне.


На території майбутнього маєтку владики православних і греко-католицької церков освятили каплицю Святого Миколая. Відбулося святкове дійство " В ніч на Святого Миколая". Учні Косівської школи-мистецтв продемонстрували своє мистецтво, відбулася прес-конференція щодо шляхів реалізації проекту. Завтра також пройде святкова благодійна акція "Подарунки від Миколая" та відкриття майстер-класу і кімнати-музею новорічно-різдяної іграшки.

Поштовхом до реалізації проекту став Указ Президента України «Про заходи щодо відродження традиційного народного мистецтва та народних художніх промислів в Україні», який передбачає створення такого комплексу.

Комплекс матиме такі центри: духовний, реабілітаційно-доброчинний, мистецький, ремісничо-торговий, полонинське господарство, відпочинковий та спортивний. Окрім того , духовний та мистецький центри доповнюватимуть співоче поле, концертний зал, інформаційно-офісний центр та лікарська амбулаторія.

Окреме місце відведене внутрішньому транспорту «Маєтку Святого Миколая». Тут передбачається будівництво вузькоколійної дитячої залізниці «Гуцульський трамвай», а також влітку можна буде проїхати на бричках, взимку – на санях.

Понад 100 гектарів буде відведено представницькій зоні областей України, де кожен регіон зможе гідно представити себе світові. А проект реалізовуватимуть на Косівщині на площі 380 гектарів.

Проект підтримала районна і обласна влада. Фінансуватиметься як з бюджетів різних рівнів, так і із залученням приватного капіталу.

Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження