ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


"У джазі тільки дівчата": франківців запрошують на музичну комедію

21.09.2022
13:00
Суспільство
29 і 30 вересня на головній сцені Франківського драмтеатру презентують першу прем'єру сезону музичну комедію "У джазі тільки дівчата".
Варто зауважити, що це перша постановка режисера театру Назарій Паніва на великій сцені, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Масштаб вистави справді вражає: 20 акторів задіяні у 20 танцювальних номерах, створений 5-ти метровий дерев'яний поїзд, на якому і відбуватиметься дія, перуки персонажів та їх костюми будуть у стилі епохи 20-х років минулого століття. За словами головного режисера Ростислава Держипільського, він переконаний, що ця вистава стане для глядачів однією з улюблених.

"Ми почали над цією виставою працювати ще до початку повномасштабної війни. Я вирішив, що вона підійде, адже в нас зараз найсильніший склад акторів. Навіть мені цікаво побачити, що в нас вийшло",- каже Держипільський.

Водночас режисер вистави Назар Панів зауважив, що після 24 лютого задумався, чи ця вистава буде актуальною в такий час.

"Втім, коли я побачив, що люди дуже цікавляться виставами, постійно запитують, ми вирішили її робити. Потрібно щоб люди, які пережили такі страшні речі: бомбардування, втечу з окупованих територій, чи тих де йдуть бойові дії, могли хоч трішки відволіктися. Такі комедії в США в минулому столітті створювалися не просто так, а щоб люди могли відпочити і відволіктися від подій",- каже режисер.

Виконавиця ролі Цукерочки Ольга Комановська каже, що спочатку хвилювалася, адже думала, що доведеться вдягати перуку, щоб бути схожою на Мерилін Монро.

"Втім режисер сказав, що ми робимо виставу не про Мерилін, а про Цукерочку",- пригадує Комановська.

У виставі також будуть переодягнені в дівчат актори-чоловіки.

"Я тішуся можливості потрапити в цю виставу, адже мені подобається стиль цієї епохи, естетика і експресія в танцях. Вони ніби надають крил. В час війни цих "крил" бракує. Сподіваюся цією виставою ми ці "крила" розкриємо. Про свого персонажа можу сказати, що він ще той придурок і авантюрист. Але кохання може навіть йому дати надію на майбутнє",- ділиться виконавець ролі Джо (Джозефіни) Іван Бліндар.

Про те, як було приміряти на себе образ жінки розповів і актор Юрій Вихованець.

"Залізти в плаття, стати на шпильки - це для мене щось нове. Коли ми міряли ці костюми, то мужики спочатку казали: я в то не влізу, а тепер вже кажуть, а чого такий колір, я хочу коротше і т.д. Мій персонаж Джері (Дафна) - це такий друг, який завжди витягає в халепу, але ви його все одно любите. Це буде дуже яскрава вистава",- каже актор Юрій Вихованець.

Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження