ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


В Україні рятуватимуть унікальні мозаїчні зупинки

18.05.2021
14:24
Всі новини
Укравтодор ініціює масштабний проєкт відновлення автобусних зупинок і автопавільйонів в рамках програми Володимира Зеленського «Велике будівництво». Агентство разом з фахівцями почало збирати дані про придорожню інфраструктуру, яке є унікальною культурною спадщиною, заявив голова Укравтодору Олександр Кубраков.
«Довгий час це питання просто ігнорувалось — як наслідок, велика частина дійсно цінних об’єктів, зокрема зупинкових комплексів і автопавільйонів, перейшли в аварійний стан і становлять небезпеку для пасажирів. Тобто проблема із фази «не чіпати, щоб зберегти» перейшла в етап «неможливо ігнорувати», — каже голова агентства.

З початку «Великого будівництва» у 2020 році Укравтодор поставив завдання підвищити безпеку на дорогах. Тому в ході ремонтів встановлюють більше освітлення, бар’єрів та тротуарів. У нових проєктах прибирають небезпечні розв’язки та ліві повороти. Розвиток придорожньої інфраструктури стане наступним кроком. При виконанні робіт також враховуватимуть культурне значення об’єктів.

«Зрозуміло, є низка обмежень — зокрема, деякі об’єкти вже не підлягають навіть реставраційним роботам. Однак разом ми зможемо зробити так, щоб там, де об’єкт вже неможливо зберегти — створити якісну, комфортну й естетично цінну альтернативу», — коментує Кубраков.

Конкурс на розробку нових типових проєктів зупинок оголошено в грудні минулого року, пропозиції досі приймаються. Крім того, Укравтодор виступив з ініціативою включити мозаїчні зупинки до проєктів «Мандруй Україною» та «Велика реставрація», для популяризації та збереження таких об’єктів.

Нагадаємо, цього року в рамках програми Володимира Зеленського «Велике будівництво» стартувала «Велика реставрація». За словами координатора програми, заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, мета проєкту – відбудувати 150 об’єктів культури, серед яких замки, фортеці, музеї тощо.

Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження