ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


47-річній прикарпатці успішно видалили 30-кілограмову пухлину

16.02.2021
12:15
Всі новини
Понад шість годин онкологи Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру оперували 47-річну жінку з Івано-Франківської області, у якої діагностували рідкісну пухлину черевної порожнини – ліпосаркому. Операція пройшла успішно. У понеділок, 15 лютого, пацієнтку з лікарні виписали додому.

За словами директора Центру Ігоря Ковальчука, два роки тому жінка помітила, що у неї почав різко збільшуватися живіт. Вона вирішила порадитися з сімейним лікарем, а та скерувала її на обстеження. УЗД черевної порожнини, яке зробили у січні 2021 року, показало: у жінки в череві величезна пухлина, пише ZAXID.NET.

«За порадою сімейного лікаря жінка звернулася до хірургів Львівського онкологічного центру. За кілька днів їй провели всі необхідні обстеження та підготували хвору до операції», – повідомив генеральний директор онкоцентру Ігор Ковальчук.

Завідувач відділення абдомінальної хірургії онкоцентру Мирон Огорчак розповів, що жінка звернулася по допомогу до лікарів лише тоді, коли їй вже важко було ходити, дихати, вона не могла їсти.

«У пацієнтки виявили пухлину заочеревинного простору, яка практично заповнила всю черевну порожнину. Вона стискала органи черевної порожнини. Жінка знала, що у неї є пухлина, але боялася йти до лікарів. Прийшла лише тоді, коли пухлина вже не давала їй нормально жити», – розповів завідувач відділення абдомінальної хірургії Мирон Огорчак.

До складу операційної бригади, окрім Мирона Огорчака, увійшли хірурги Юрій Ковальчук та Петро Гиря, анестезіолог Тетяна Новіцька, анестезистка Ірина Бардашевська, операційна медсестра Ганна Когут.

На початку лютого жінку прооперували. Операція тривала понад шість годин. Під час оперативного втручання хірурги видалили пухлину вагою понад 30 кг.

Гістологічне дослідження пухлини показало, що у пацієнтки була рідкісна пухлина черевної порожнини – ліпосаркома. Завдяки успішно проведеній операції прогноз у пацієнтки, як кажуть лікарі, є добрий, утім жінка має регулярно проходили консультації в онколога. 15 лютого пацієнтку з онкоцентру виписали додому.

Онкологи просять жінок проходити регулярні обстеження і вчасно звертатися по допомогу до лікарів, не доводити до запущених випадків. Адже пухлину на ранніх стадіях легше і видаляти, і лікувати.

Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження