ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У Рогатині з’явилися туристичні вказівники

11.01.2021
11:34
Всі новини
У серпні 2020 року проєкт «Рогатин – туристичний» став одним із переможців Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад. Обсяг його фінансування - 250 тисяч гривень.

І вже напередодні різдвяних свят Рогатин дивував гостей туристичними обновками.  В рамках проєкту було здійснено розробку та розпочали встановлення на вулицях міста  інформаційні вказівники типу “Вежа” з під світкою, а також інформаційні стенди, вказівники з несучою конструкцією та з системою кріплення.  Крім того, було  видано 2 тисячі буклетів «Рогатин туристичний»  формату А2, туристичні карти Рогатина та Рогатинщини.

Як зауважує ініціатор проєкту - Рогатинська міська рада, реалізація цього проєкту виявилася доволі необхідною для нашої громади. Адже на території міста розташовано три музеї, чимало пам’яток архітектури, серед яких зокрема пам’ятка ЮНЕСКО, котрі можуть стати однією з атракцій туристичної Івано-Франківщини. Однак через відсутність візуальної інформації про історико-культурні пам'ятки, пам’ятники та скульптури, інформаційних вказівників та тематичних туристичних маршрутів  історико-культурна спадщина нашого краю використовується нераціонально. Без такого знакування туристам не завжди вдається побачити всі цікаві міста Рогатинської громади.

Тож реалізація проєкту «Рогатин – туристичний» позитивно вплине на розвиток Карпатського регіону завдяки збільшенню туристичної привабливості краю шляхом розвитку туристичних об’єктів у Рогатині. Відповідно, знакування місць дозволить провести візуальну ідентифікацію Рогатина та Рогатинського Опілля. А у майбутньому - стане одним із кроків, що сприятиме розвитку міста як туристичного центру, спонукатиме й зростанню інтересу туристів.

«Дуже радий, що організація з виконання цього проєкту була покладена на КП “Рогатинський міський комбінат комунальних підприємств”, - зауважує керівник КП Роман Федик. - Адже завдяки його реалізації вдалось забезпечити раціональне використання наявної історико-культурної спадщини краю для майбутнього провадження туристичної діяльності та формування позитивного іміджу Івано-Франківської області загалом, і міста Рогатина зокрема. Також у такий спосіб ми посприяли загальному соціально-економічному і культурному розвитку громади, реалізації прав дітей, молоді та дорослих на культурний розвиток  та змістовне дозвілля».

Довідково: Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад унікальний тим, що спільно реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна», Міністерством розвитку громад і територій України, Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями в рамках проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку».

Половина проєктів-переможців буде реалізована на території гірських регіонів, що популяризують українські Карпати як привабливий туристичний регіон, «Карпатська мережа регіонального розвитку» об’єднує чотири області та підвищує їх інвестиційну привабливість через впровадження відповідних проєктів.

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження