ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На дороги Івано-Франківської ОТГ незабаром виїдуть 9 нових комунальних автобусів

25.11.2020
21:39
Всі новини

На дороги Івано-Франківської територіальної об’єднаної громади зовсім скоро виїдуть 9 нових комунальних автобусів, які придбали для КП «Електроавтотранс».

Якщо попередні 52 автобуси були 12-метрові, то ці трохи менші – 9-метрові. Завдяки цьому, можна буде забезпечити маршрутами дрібні вулиці та приміські села. Вони менші, але в них є дещо спільне – комфорт та доступність. Тобто вони низькопідлогові та пристосовані для перевезення маломобільних груп населення.

“Впродовж цього тижня ми готуємо автобуси, щоб вже з наступного тижня їх пустити на лінії. Це 9 нових автобусів: 5 турецьких “Guleryuz” і 4 білоруських “МАЗи”. Вони 9-ти метрові й завдяки своїм габаритам, ці автобуси зможуть їздити меншими вулицями. Наприклад тими, де б не пройшов 12-метровий автобус. Обладнуємо транспортні засоби трекерами руху та датчиками витрат палива, програмуємо інформаційні системи, розвішуємо внутрішні навігаційні матеріали, встановлюємо системи відеоспостереження і оплати проїзду. Всі автобуси пройшли необхідні процедури огляду та сертифікації.”, – розповідає директор КП “Електроавтотранс” Віталій Голутяк.

Завдяки своїм габаритам, ці автобуси зможуть їздити меншими вулицями. Наприклад тими, де б не пройшов 12-метровий автобус. Тому і шукали автобуси такого класу, щоб забезпечити ті вулиці, де неможливо пустити великогабаритні. Хоч пріоритетом для Електроавтотрансу все-таки залишаються великогабаритні автобуси, їх кількість має становити не менше 80% рухомого складу.

Також на підприємстві зараз в самому розпалі триває навчання для нових водіїв КП “Електроавтотранс”. Майбутні водії спершу проходять теоретичний курс, а пізніше приступатимуть до практичних занять. Кількість рухомого складу зростає – саме тому і з’явилась потреба в нових водіях. І вже зараз всі вакантні місця заповнені та нових вакансій немає, хоч і охочі є.

Водій Василь Лещук розповідає, що має 25-річний досвід праці в автобусному парку. “Ми працювали й на великих автобусах і на міжнародних рейсах. А зараз вже будемо працювати на нових автобусах, маємо велике бажання та будемо старатись”, – ділиться водій.

Маршрути, якими поїдуть нові автобуси та розклади руху стануть відомі вже згодом, адже вони все ще на стадії формування.

“Вже в грудні ми запустимо нові комунальні маршрути. І наші приміські села і місто отримають новий комфортний комунальний транспорт. Сподіваємось, що наш парк й надалі буде поповнюватись якісними, зручними та комфортними автобусами”, – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження