ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Федорів: Прикарпаття відкрите до співпраці з іноземними інвесторами

28.09.2020
16:10
Економіка
Про налагодження нових підходів співпраці між Івано-Франківщиною та Державною установою «Офіс залучення та підтримки інвестицій» задля розвитку ефективної інвестиційної діяльності йшлося сьогодні під час зустрічі голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва із виконавчим директором організації Сергієм Цівкачем і регіональним представником Андрієм Павлівим.

Зазначалося, що найбільш перспективними для залучення міжнародних інвестицій на Прикарпатті є туристична індустрія, а також середній бізнес. Однак, на переконання представників ДУ «Офіс залучення та підтримки інвестицій», є ряд перепон, які перешкоджають роботі інвесторів та унеможливлюють розвиток багатьох галузей економіки. Це, зокрема, стосується спрощення процедур регуляторної політики на місцевому рівні, вирішення проблемних питань щодо облаштування водоочисних споруд у гірських районах Івано-Франківщини, підведення електромереж, налагодження роботи щодо переробки твердих побутових відходів.

«Івано-Франківщина є багатою для розвитку підприємництва. Перспективними та цікавими для інвесторів  можуть  бути туристична сфера і агропромисловий сектор. Однак для цього слід вирішити ряд питань, які перешкоджають роботі іноземних капіталовкладників та створюють бар’єри на шляху до розвитку», - зазначив у розмові Сергій Цівкач.

Сергій Цівкач підкреслив, що ДУ «Офіс залучення та підтримки інвестицій» готовий до плідної співпраці, зокрема, пошуку потенційних інвесторів, які змінять обличчя регіону.

Зі свого боку Віталій Федорів розповів про роботу обласної влади щодо залучення інвестицій,  зокрема, поінформував гостей про розвиток дорожнього господарства як однієї із ключових умов розвитку туристичної індустрії.

«Поступ туризму неможливий без якісних автомагістралей, - наголосив Віталій Федорів. – Упродовж багатьох років область недофінансовувалася із Державного бюджету належним чином, у зв’язку з чим  тисячі кілометрів доріг не ремонтувалися і стали непроїзними. Тож сьогодні ми активно залучаємо із різних джерел фінансовий ресурс на відновлення та будівництво нових автошляхів. Переконаний, що якісна дорожня інфраструктура дасть поштовх до розвитку усіх сфер соціально-економічного життя», - резюмував Віталій Федорів.

Керівник області наголосив, що Прикарпаття відкрите до співробітництва із іноземними партнерами та готове сприяти роботі інвесторів, які виявлять зацікавленість у розвитку області.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження