ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У центрі Івано-Франківська побудують розвантажувальну підстанцію

09.09.2020
15:25
Всі новини

В Івано-Франківську у сквері на Валах розпочалось будівництво розвантажувальної підстанції 10/0,4 кВ та реконструкція кабельних ліній електропередачі, що дозволить суттєво покращити електропостачання середмістя. Про це повідомили в АТ «Прикарпаттяобленерго».

«Будівництво нової розвантажувальної підстанції 10/0,4 кВ зумовлене браком енергетичної потужності центральної частини міста, – кажуть в АТ «Прикарпаттяобленерго». – Івано-Франківськ активно розвивається та розбудовується, а кабельні мережі та підстанції центру збудовані ще в 30-их роках і давно вичерпали свій ресурс. Тому, в Інвестиційній програмі компанії на 2020 рік нами передбачено будівництво підстанції та заміну кабельних ліній електропередачі на Валах. Нова підстанція дозволить розвантажити існуючі мережі, що дасть змогу покращити електропостачання та зменшити ймовірність аварійних вимкнень електричної енергії споживачам. Крім того, підстанція дозволить збільшити резервну потужність і виконати нові приєднання, а це – новий поштовх розвитку бізнесу в середмісті».

Вищевказана підстанція дозволить покращити електропостачання мешканцям вулиць Валової, Грушевського, Шпитальної та Шопена, дасть змогу у перспективі розвантажити вулиці Грюнвальдську, Гаркуші та частково Васильянок, а також дозволить створити резерв потужності для всієї центральної частини міста. Вона буде збудована з врахуванням європейського досвіду, а її форма та вигляд не контрастуватиме з архітектурою міста та скверу.

Розміщення розвантажувальної підстанції обирали спільно з міською владою, спеціалістами департаменту містобудування та культурної спадщини міста, а також департаменту комунальних ресурсів в рамках Меморандуму про співпрацю, підписаного у 2018 році. Перед початком будівництва АТ «Прикарпаттяобленерго» отримало усі необхідні документи та дозволи і уклало договір довгострокової оренди на ділянку, де знаходитиметься підстанція.

Заміну кабельних мереж проводитиме підрядна організація «Альфа Енерго Груп», яка має необхідне обладнання, щоб прокласти кабельну лінію у найшвидші терміни. Для будівництва лінії доведеться здійснити розкопки частини вулиць Валової та Грушевського. У зв’язку з цим можливі тимчасові вимкнення електропостачання мешканцям вулиць Грушевського, Валової та Шпитальної. Про усі вимкнення обленерго попереджатиме своїх клієнтів за 10 днів.

Щоб енергооб’єкт органічно вписувався у міський антураж, підстанція буде округлої форми. До слова, підстанція на Валах стане третім мистецьким об’єктом, створеним енергетиками спільно з подружжям Пітчуків, проте, що саме буде зображене на її стінах – поки невідомо.

«Прикарпатські енергетики просять мешканців центральної частини міста з розумінням та терпінням поставитись до незручностей, спричинених будівництвом розвантажувальної підстанції. В компанії обіцяють, що будівельні роботи не триватимуть довше 3 тижнів, а після їх завершення сквер залишиться таким же затишним, як і до початку робіт. За більш детальною інформацією можна телефонувати за номером (0342) 59-40-79 або (050) 373-89-93», - йдеться у повідомленні.


Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження