ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Громади Івано-Франківської області направили до Ради пропозиції по врегулюванню боргової кризи

09.09.2020
12:52
Івано-Франківська та Калуська міські ради звернулися з листами до народних депутатів України та членів Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг щодо якнайшвидшого прийняття законопроекту №3800-1. Прийняття закону забезпечить стабільність проходження опалювального сезону та стабілізує ситуацію на ринку.

"Криза на ринку природного газу пов'язана з борговими зобов’язаннями, через яку, передусім, страждають підприємства ТКЕ. Борг прикарпатських тепловиків перед НАК "Нафтогаз України" складає понад 460 млн гривень. Борги – це реальна загроза тепловикам залишитись в опалювальний сезон без газу, а споживачам – без тепла", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кошти, які "тепловики" отримують за оплату наданих послуг одразу ж перенаправляються на погашення заборгованостей попередніх періодів. Через це теплопостачальні підприємства позбавленні коштів на модернізацію системи. Значна частина боргів теплопостачальних організацій сформована пенями та штрафами, нарахованими на існуючу заборгованість. Ці виплати не передбачені в діючих тарифах підприємств і тільки ще більше ускладнюють стан галузі.

В листах міських рад Івано-Франківської області сказано, що на даний час, проблема розрахунків теплопостачальних та теплогенеруючих підприємств за спожитий ними природний газ задля забезпечення потреб населення зайшла у глухий кут. Тарифи на теплову енергію не переглядаються, борги накопичуються, а газопостачальні організації відмовляються від постачання газу теплопостачальним та теплогенеруючим підприємствам, мотивуючи таке рішення несвоєчасністю розрахунків.

На думку міських рад, прийняття законопроєкту 3800-1 "Про внесення змін до Закону України" Про ринок природного газу" напередодні початку опалювального періоду дозволить вирішити нагальні проблеми зі списання штучних боргів підприємств ТКЕ за спожитий газ і штрафних санкцій перед НАК "Нафтогаз України. А це, у свою чергу, прикарпатцям гарантуватиме безперебійне проходження опалювального періоду.

Версія для друку


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження