ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Покладання вінків до пам'ятника
Покладання вінків до пам'ятника


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Підгайчиківська ОТГ визнана спроможною

16.03.2020
12:10
Суспільство
Команда Івано-Франківського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» продовжує консультаційні візити до новостворених об’єднаних територіальних громад. Цього разу відвідали Підгайчиківську ОТГ, яка минулого тижня була визнана спроможною відповідною постановою Кабінету міністрів України.

Разом з головою Підгайчиківської громади Лідією Марусяк та в.о. старости обговорили потреби у допомозі забезпечення належного переходу від роботи сільських рад до роботи об’єднаної територіальної громади, юридичному супроводі рішень громади.

«Підгайчиківська ОТГ має час на формування команди, а також оптимального штату працівників. Окрім того, є час пропрацювати джерела надходжень до бюджету ОТГ», - наголосив керівник Івано-Франківського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Руслан Панасюк.

Окрім того, в рамках консультаційного виїзду керівника Івано-Франківського регіонального офісу Руслана Панасюка та радника з питань децентралізації та місцевого самоврядування Максима Чопея у громаду була надана допомога у напрацюванні проектів рішень сесії, організаційної структури та здійснення кроків з забезпечення соціально-економічного розвитку новоутвореної Підгайчиківської ОТГ.

«Варто відзначити, що громада наразі тільки розпочинає рухатись шляхом становлення. Зокрема, триває напрацювання оптимальної структури виконачих органів ради ОТГ, а також підготовка до початку повноцінного бюджетного процесу, оскільки Підгайчиківська громада поки не перейшла на прямі між бюджетні відносини з Держбюджетом», - зазначив радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Івано-Франківського регіонального офісу Максим Чопей.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Довідково

Підгайчиківська ОТГ утворена 22 грудня 2019 року. Населення громади – 5061 мешканець. Площа обєднаної територіальної громади: 58.323 км 2



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження